OVER ONS

Wie zijn we

Sören Van Laer

Boeket "creatie van het moment"

Sören hield als kind al van bloemen. Een echte opsteker werd een bloemstukje dat hij maakte voor zijn klastitularis in het eerste middelbaar. Hier kreeg hij de microbe echt te pakken en startte zijn ontdekkingstocht in de bloemenwereld. Sören sloot zijn laatste jaar tuinbouwopleiding af met een specialisatiejaar bloemsierkunst in Mechelen.

Op school, maar vooral ook op zijn stageplek kreeg hij de belangrijkste basistechnieken onder de knie. Een volledige vervolmaking in de bloemsierkunst kreeg Sören op zijn stageplaats bij Geert Pattyn in Geluwe. Hier leerde hij een hoop nieuwe technieken en kon hij veel stelen met zijn ogen. Door zijn deelname aan het project Fleur Talent! maakte Sören kennis met de hele florale keten en kon hij een netwerk uitbouwen van kwekers, groothandels, floristen …

Zijn stageplek groeide uit tot zijn werkplek. Ondertussen is Sören freelance florist en werkt hij op zelfstandige basis en geeft hij workshops, verzorgt hij demonstraties, productpresentaties en helpt hij collega’s bij grote projecten in binnen- en buitenland.

Sören heeft ook een heel wedstrijdenparcours afgelegd. Het is vooral de uitdaging nieuwe dingen uit te proberen, te experimenteren en grenzen te verleggen die hem daarbij drijft.

Boeket "creatie van het moment"

Aymeric Chaouche

Boeket "creatie van het moment"

Aymeric is een jong Frans florist. Hij behaalde het diploma van meesterbinder in het Franse Lyon. Omdat België gekend is voor de bloemsierkunst en hij een grote bewondering heeft voor Belgische meesterfloristen zoals Moniek Vanden Berghe, Geert Pattyn, Sören Van Laer … besloot hij als freelance florist aan het werk te gaan in België. Sinds meer als een jaar werkt hij ook mee in het atelier van Sören Van Laer. Samen hebben ze het initiatief genomen om samen workshops te geven, aan evenementen mee te werken en met een webshop van start te gaan.

Aymeric houdt er ook van om mee te doen aan wedstrijden. In januari 2021 neemt hij als kandidaat voor België deel aan de Euroskills. Wedstrijden dagen hem uit, zorgen ervoor dat hij telkens opnieuw iets bijleert en dat hij zijn grenzen kan verleggen.

In de natuur vindt Aymeric een bron aan inspiratie. Hij laat zijn creativiteit los op natuurlijke materialen en hij speelt met kleurencombinaties en vormen.

Net zoals Sören houdt ook Aymeric ervan om zijn kennis en passie met jou te delen!  

0
    0
    Uw winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop