Tessy en Atelier Sören Van Laer

Tessy is een gedreven en gepassioneerde floriste. Vorig jaar besloot ze haar carrière een nieuwe wending te geven en haar te wijden aan haar passie, de floristiek. Ze startte een opleiding en kwam bij ons aanbellen voor haar stage. Wij zijn heel erg blij dat ze voor Atelier Sören Van Laer gekozen heeft. Tessy betekent een echte meerwaarde in ons team.

De Helleborus Award

Kwekerij Het Wilgenbroek in Oostkamp is een internationaal gerenommeerde kwekerij van Helleborus. Helleborus is een echte winterbloeier met een ongelooflijke sierwaarde. Ze is vooral gekend als tuinplant, maar de laatste jaren ontdekten ook de floristen de sierwaarde van Helleborus in de florale kunst. Naast bijzondere selecties voor tuinplanten specialiseert Het Wilgenbroek zich ook steeds meer op sterke snijbloemvariëteiten.
Elk jaar in februari organiseert de kwekerij een Helleborus maand met rondleidingen op de kwekerij, seminaries over Helleborus, workshops … Hoogtepunt is een tentoonstelling met creatief werk van een gekend florist en de Helleborus Award, een wedstrijd voor professionele floristen.

Atelier Sören Van Laer is geen onbekende bij Het Wilgenbroek. Sören Van Laer tekende al voor de tentoonstelling van zijn floraal werk met Helleborus. Bij de Helleborus Award van 2020 veroverde hij ook de gouden medaille van de Helleborus Award. Ook Aymeric Chaouche behaalde een mooie 4de plaats.

Dit jaar vond de 7de editie van de Helleborus Award plaats. COVID-19 kreeg geen kans om spelbreker te zijn! Meer dan 25 professionele floristen namen deel aan de wedstrijd. Nieuw dit jaar was dat ook studenten floristiek de kans kregen om in een aparte categorie deel te nemen aan de wedstrijd. Een unieke kans dus voor Tessy Geerinckx.

Met originaliteit kan je scoren!

Na wat brainstorming met het hele team besloot Tessy een creatie te maken met groenten en Helleborus. Basis van de creatie werd een grote knolselder gevuld met raapjes. Tussen de raapjes piepten kleine viooltjes in donkere tinten. Zij zorgden alvast voor een link naar de Helleborus. Bijna zwarte Helleborus werden de kers op de taart van de creatie. Met een vernuftige techniek werd de knolselder opgehangen tussen een lijnenspel van glanzende visdraden in een zwart ijzeren frame.

De jury bekroonde het werk met GOUD omwille van de originaliteit, de verfijnde kleurencombinaties en de perfecte techniek.

Experimenteren helpt ons grenzen te verleggen

We zijn natuurlijk ongelooflijk fier op Tessy!
Deelnemen aan wedstrijden is voor ons heel erg belangrijk. Het helpt ons grenzen te verleggen, te experimenteren met materialen, nieuwe wegen te ontdekken.
We hopen op deze manier ook jullie, onze klanten, telkens op nieuw te kunnen verrassen zodat ook jullie fier kunnen zijn op jullie florist!

0
    0
    Uw winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop